zondag 31 mei 2009

Draagvleugelboot

Ik ging vandaag met de draagvleugelboot van Amsterdam naar Velsen. Leuk. Moet je een keer gedaan hebben. In Velsen bij de aanlegsteiger, waren we nog lang niet op het strand. Dus wij naar de bus die ons verder naar de kust zou brengen. Halverwege werden we verzocht om over te stappen op een andere bus die ons dan eindelijk echt naar het strand zou brengen. Niemand weet waarom. Vlak voordat we weg konden rijden kwam er een vrouw met een rollator aan die ook nog in de bus wilde. Dat was een probleem want het was een ouderwetse bus die niet gebouwd was op het vervoer van passagiers met een rollator. Bovendien stond er al een buggy met een kind erin en zat er ook een andere vrouw met een rollator. Er was niet veel plaats over voor nog een rollator. Gelukkig was de vader van het kind in de buggy bereid om de rollator, staande op het trapje bij de uitgang, zolang vast te houden. Je vraagt je af wat je met een rollator op het strand gaat doen. Later kwamen we de vrouw tegen bij een strandtent, waar wij genoten van een kop koffie, net als verschillende andere passagiers uit de bus.
De rest van de middag hebben we op en bij het strand van Ijmuiden doorgebracht. De zon en de zee hadden velen naar deze bestemming gelokt. Toch kon het ons niet bekoren. Het strand van Ijmuiden, niet doen. Als je echt wilt genieten, kun je beter naar Castricum gaan. Veel leuker, hoewel er meer Duitsers zijn.
Op de terugweg weer met de draagvleugelboot. Hij scheerde best wel hard over het water. Om bang van te worden. Je wordt ook geacht om een veiligheidsgordel om te doen. Dat gaf ons een gevoel van veiligheid. bij een botsing zouden we niet onverhoeds uit onze stoel geslingerd worden. Aangekomen bij het station in Amsterdam viel een van de passagiers bijna in het water. Verder zijn we zonder kleerscheuren thuisgekomen. Een ervaring rijker. Je kunt met de draagvleugelboot ook naar de Beverwijkse Bazaar. Alleen in het weekend. Misschien doen we dat ook een keer. Later.

3 opmerkingen:

ESS zei

Ik ben ook een keer met die boot geweest! En toen gingen we vanaf IJmuiden over het strand naar Zandvoort lopen, en toen ik thuiskwam was ik aan de achterkant heeeeeeeeeeelemaal verbrand.

Jose zei

Ja dat weet ik nog. Alsof er een vleesetende bacterie aan je knabbelde, zo voelde het.

ESS zei

precies ja! zeer pijnlijke ervaring was dat, die bacterie...